Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Syltede (jule)rødbeder 7. januar 2010

Filed under: opskrifter — TigerTernet @ 17:31
Tags: , , ,

Denne opskrift har fulgt mig i mange år, og er blevet tilrettet og justeret. Selvom man ikke er den store husmor, er det arbejdet værd. Jeg plejer at lave disse rødbeder engang hen på efteråret, så de rigtig kan nå at trække i krydderierne inden der tages hul på årets ration ved juletid. Jeg plejer selv at lave en ordentlig portion, så der er nok til hele året – men man kan jo altid forsøge sig med en lille portion i første omgang.

Du skal bruge:
2kg rødbeder
Lage:
1 L eddike
900 g sukker
10cm peberrod i skiver
6 cm ingefær i skiver
3  løg i grove både eller tilsvarende perleløg
8 fed hvidløg i skiver
15 kardemommekapsler (grønne)
15 hele nelliker
3 stænger kanel
tørret chili efter smag
2 tsk havsalt
evt. Atamon

Kog rødbederne møre i en gryde i ca. 45-50 min.

Forbered eddikelagen imens ved at røre alle ingredienserne sammen i en gryde og lad lagen koge 5 min.

Når rødbederne er møre (de skal stadigvæk gerne have lidt bid), pilles skindet af og de skæres i skiver og lægges i skoldede glas. Læg dem evt. lagvis med løg og krydderier fra eddikelagen.
Hvis det skal være ekstra festligt, kan du udstikke nogle af rødbedeskiverne med en lille hjerteform. Det giver en ekstra overraskelse, hvis du giver et glas rødbeder som vertindegave. Smid ikke rødbederesterne væk – de kan bruges i en skøn salat! Se et forslag under “opskrifter” her på siden.

Hæld til sidst den varme lage over rødbederne og lad dem trække mindst en måned inden du tager hul på det første glas.

Advertisements
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s