Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Små bacontærter 26. januar 2010

Filed under: opskrifter — TigerTernet @ 17:25
Tags: ,

Hvis du er træt af æg og bacon på den traditionelle måde, så er disse små tærter løsningen. Du kan også lave tærten i en stor tærteform, men her vil jeg skyde på, at du skal fordoble portionen af tærtefyldet.

Tærtebund (Kan forberedes dagen i forvejen):
180 g mel
1 tsk salt
75 g smør
1 æg
Evt. en lille sjat vand til at samle dejen med.

Fyld:
1 pk. bacon i tern
1 lille fintsnittet løg
1 lille fed presset hvidløg
1 dl revet ost
2 æg
½ spsk kartoffelmel
salt+peber
Tomat og persille

Bunde:
Smelt smørret og lad det køle lidt. Tilsæt de øvrige ingredienser og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud mellem to lag madfilm eller mellem to opskårede plasticposer. Så slipper du for at dejen hænger i bordpladen eller bliver fyldt med mel. Skær cirkler ud, der er lidt større end dine muffinsformes bund. Jeg har bagt mine tærtebunde på “bagsiden” af nogle metalforme, så siderne ikke glider ned under forbagning.
Bag bundene ved 200 grader i 10-15 minutter.

Fyld:
Rist baconen gylden og svits løg og hvidløg med de sidste par minutter. Læg fyldet på tærtebundene og læg en lille “tot” ost på hver.
Bland æg, kartoffelmel, salt og peber og hæld det i tærtebundene lige inden de stilles i ovnen.
Bag tærterne ved 200 grader til de er gyldne og pynt med tomat og persille.

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s