Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Chokolademuffins med flydende indre 18. februar 2010

Filed under: opskrifter — TigerTernet @ 17:45
Tags: , , , ,

For et par år siden inviterede mine svigerforældre min kæreste og mig på en weekend i luksus sammen med resten af familien på Hotel Kolding Fjord. Det var 100% nydelse – ikke mindst desserten i restauranten: chokolademuffins med flydende indre. Det er den mest blærede dessert jeg kender!!

Jeg spurgte ikke efter opskriften – ofte skal man bare nyde nu’et – men jeg er sidenhen stødt på en opskrift, som absolut matcher oplevelsen i  Kolding.

Flydende indre:
150 g mælkechokolade (ca. 30% kakao)
1 dl madlavningsfløde (9%)
1 spsk revet citronskal

Chokoladedej:
150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
75 g smør
3 pasteuriserede æggehvider (ca. 1 dl)
4 spsk flormelis
50 g hakkede hasselnødder
5 spsk mel
4 pasteuriserede æggeblommer (ca. 4 spsk)

Flydende indre:
Hakket mælkecholokade smeltes ved lav varme i en gryde sammen med fløden. Lad blandingen komme op at koge og tilsæt revet citronskal. Dæk massen til og lad den afkøle i køleskabet.

Chokoladedej:
Hak den mørke cholokade og smelt den ved lav varme i en gryde sammen med smørret.
Pisk æggehvider og flormelis stift. Vend nødder og mel i de stiftpiskede æggehvider. Vend chokolade/smørblandingen i og vend til sidst æggeblommerne i.

Fordel dejen i 12 smurte (silikone)muffinsforme. Papirsforme duer ikke!
Hæld nu det afkølede fyld i en plasticpose og klip et hul i det ene hjørne. Stik hjørnet et pænt stykke ned i hver muffin (den må ikke ramme bunde) og tryk 1/12 dej ud i hver form mens posen trækkes lidt opad. Kagerne kan bages med det samme, men kan også sættes på køl i 4-5 timer, så de kan være friskbagte og lune til desserten.

Bag kagerne i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader.

Når kagerne er bagte skal de have lov til at køle lidt i formene. Ellers går de i stykker, når du vil tage dem ud. Drys kagerne med flormelis og server dem lune med en kugle is.

Advertisements
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s