Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Olivenbrød 27. september 2010

Filed under: opskrifter — TigerTernet @ 18:37
Tags: , , ,

Olivenbrødet smager herligt som tilbehør til en pastaret. Det kan også spises alene, eller bruges til en nem frokost med humus.

Brødet er bedst, når det er lunt, og kan sagtens fryses og genopvarmes i ovn eller på brødrister.

Når jeg bager, følger jeg sjældent opskriften, men improviserer med de ting jeg kan lide og de ting jeg har i mit køkken. Derfor er denne opskrift skrevet på “slump”

Du skal bruge:
3 dl mælkeprodukt (gerne kærnemælk)
2 dl lunkent vand
1 pk gær
evt. et æg
sigtemel
hvedemel
sorte oliven uden sten
rosmarin el. timian
grofthakkede valnødder
olie
flagesalt

Læg gæren og ½tsk. salt i en skål og tilsæt ½  spsk. væde. Rør gæren ud.
Tilsæt resten af væden (og ægget)  og rør rundt.
Tilsæt både sigtemel og hvedemel (ca. halvt af hver) til dejen har en god konsistens. Den må ikke være for hård, men heller ikke så blød, at du ikke kan arbejde med den. Det er vigtigt, at du ælter dejen grundigt. Det er her hele hemmeligheden ligger gemt. Jeg bruger altid en røremaskine.
Læg dejen til efterhævning en halv times tid.
Rul nu dejen ud til to firkantede plader, der hver er 1-1½ cm tyk . Læg dem på to bageplader. Fordel valnødder og rosmarin på dejen og rul fyldet fast med en kagerulle. Prik oliven ned i dejen. Pensel med olie og drys med flagesalt.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse og tryk olivenerne ekstra godt ned i dejen igen, inden den bages ved 200 grader til den er gylden og gennembagt.

Fryses eller skæres i firkanter og serveres med det samme.

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s