Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

jordbærkage med marcipan 15. juni 2011

Filed under: Egne projekter,opskrifter — TigerTernet @ 17:47
Tags: , , ,

Denne kage er fantastisk tilbehør til blå himmel og hyldeblomstsaft.  Den kan få englene til at gå i sommerkjoler og sandaler mens de lystigt trutter i trompeterne.

Bund:
2 æg
2 dl sukker
1 ½ dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 dl varmt vand

Fyld:
2 dl fløde
2 past. æggeblommer
2 tsk sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. vanillesukker
…eller 1 ps. kagecreme

Pynt:
300g marcipan
2-3 past. æggehvider
mandelflager
friske jordbær eller andre bær
1 dl vand
1 dl sukker
1 krm citronsyre

Sådan gør du
Bund:
Smør en springform på 24cm i diameter.
Pisk æg og sukker skummende. Bland begge slags mel og bagepulver og rør det i æggemassen. Tilsæt vand og hæld dejen i formen. Bag kagen ved 175 grade i ca. ½ time i den nederste del af ovnen. Vær sikker på, at kagen er gennembagt, så den ikke klasker sammen når du tager den ud af ovnen.  Lad kagen afkøle og flæk den i 2 bunde.

Fyld:
Bland alle ingredienser i en gryde og varm det langsomt op under omrøring til cremen er tyk. Lad cremen køle af og læg den mellem bundene som fyld – evt sammen med et lag flækkede jordbær. Jeg vendte bunden på hovedet, så jeg havde en helt plan overside på kagen.

Pynt:
Rør marcipanen smidig med æggehvide og smør 2/3 over hele  kagen. Sprøjt resten som en krans rundt i kanten på den øverste bund. Tryk mandelflager fast på kagens sider og bage den ved 200 grader til marcipanen og mandlerne begynder at tage farve – ca. 10 min.
Skyl og rens jordbærrene. Skær dem i skiver eller flæk dem – dæk kagen med dem.
Bland vand og sukker i en gryde og lad det koge til lagen bliver tyk og sej. Rør citronsyre i. Øs den afkølede lage over bærrene, så de bliver skinnende og fine.

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s