Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Hvem mon bor i skoven? 29. august 2012

Så er det ud af barselssumpen og tilbage ind i virkeligheden. Lad os håbe, at det betyder, at jeg får blogget lidt mere.

Det første billedkunstprojekt med min 4. klasse, blev et forløb om naturens materialer, forgængelighed og en god diskussion om, hvad kunst egentlig er. Ideen har været i støbeskeen længe, men nu skulle den prøves af.

De første to lektioner brugte vi på at samle ler og andre materialer ved stranden. Eleverne skulle lige finde ud af, hvad der var sand/jord og hvad, der var ler, men så var de også tændte og gravede løs med deres små urteskovle. Med lidt havvand fik de æltet nogle gode store klumper sammen. Det var lidt af en udfordring at få det med hjem på cyklerne.

Ugen efter tog vi i Sønderskoven og lavede masker på træerne langs én af de befærtede stier. Det krævede omhyggelighed at få leret til at hænge fast. Der skulle et ordentligt lag på, for at kunne forme kinder, hage og øjenhuler. Eleverne var meget optagede af maskerne og se lige, hvad det blev til…

Reklamer
 

2 Responses to “Hvem mon bor i skoven?”

 1. Didde-Louise Says:

  Hejsa,
  God ide. Gravede I langt ned for at finde leret? Og gav elverne ikke op, når det ikke hang fast? Hvordan opbevarerede du leret i den uge der gik i mellem?
  Jeg tænker at jeg vil forsøge med dit forløb i denne måned :-). Ser så fint ud!
  Vh Didde-Louise
  PS takker for mange gode ideer!

 2. tigerternet Says:

  Nej. Det var ret let at finde leret. Der var tonsvis af det i skrænten.
  Det lykkedes for alle grupper at få leret til at hænge fast, men maskerne faldt desværre ned allerede samme dag. Hvis jeg gentager forløbet, vil jeg muligvis finde en eller anden form for naturmateriale, som eleverne kan vikle omkring træet, som leret kan hænge fast i.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s