Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Fødselsdagskage 27. marts 2013

Jeg har under ingen omstændigheder intentioner om at blive den ultimative kage-bage-kreator. Jeg er meget imponeret over alle de æstetisk flotte  fødselsdagskager, som kan findes ude i cyberspace. Det er dog et område, jeg har besluttet mig for, ikke at lade mig friste alt for meget af at skulle udforske. Det ændrer ikke på at jeg – inspireret af min søster som er emigreret til Australien (et land som har en lidt anden kagetradition end i Danmark)  – har jeg sat mig for, at mine børn hvert år skal have en (velsmagende) fødselsdagskage.

Kage 1 – Frede 1 år:
Første gang jeg bagte en børnefødselsdagskage havde vi kun ét barn, så den fik den max gas. Der var sørøvertema over hele linien med skattejagt i haven og det hele. Fremadrettet er det gået lidt ned ad bakke, men jeg håber, at kunne inspirere andre til at lave fantasifulde kage vha. simple virkemidler. Kagen herunder er skåret ud af 2 runde kager og smurt op med flormelisglasur iblandet en god klat smør (hvis der er for lidt smør og for meget vand, skiller glasuren). Smørret gør at den er nem at arbejde med. Man skal dog være opmærksom på, at kagen i sig selv ikke skal være for sød, da det bliver for meget med den søde glasur ovenpå.

Første skridt er at lave en “crum coat”, hvor man dybest set bare “dækker krummerne”. Dvs. at man smører et tyndt lag glasur på kagen og sætter dem i fryseren ½ time – udseendet er underordnet. Glasuren stivner (grundet smøret) og nu er det meget nemmere at give den en glat overflade med 2. lag glasur. Man slipper for “fnuller” fra skærekanterne. Min grundkage var en “Herman venskabskage” – den var lige sød nok, så en anden gang ville jeg reducere sukkermængden.

Fredes 1 års fødselsdag

Kage 2 – Frede 2 år:
Vi skulle holde Fredes 2 års fødsesdag hos mine svigerforældre, så kagen skulle være nem at gøre færdig. Jeg bagte en banankage i en rund skål, købte 2 cookies hos bageren, 2 tyggegummikugler hos købmanden samt lidt sliksnørebånd. Glasuren er fremstillet efter samme opskrift som ved kage 1. I stedet for frugtfarve brugte jeg kakao til at lave de 2 nuancer af brun.P1000251

Kage 3 – Ingrid 1 år:
En simpel lyserød lagkage med hindbærmousse, marcipanovertræk og flødeskumsroser på siderne. Der er en mia. instruktioner på nettet til hvordan man sprøjter roserne. Jeg havde tidligere lavet marengsroser til en barnedåb, så jeg havde øvet mig lidt på forhånd. Fløden var blevet lige stiv nok, så jeg er sikker på, at andre kan få et endnu finere resultat.

IMG_3717

Kage 4 – Frede 3 år
Hvad er en 3 års fødselsdag uden en Kajkage. Nu har knægten sunget om Kaj de sidste mange måneder, så valget var ikke så svært.
Jeg beklædte en rundbundet skål med plasticfilm og lavede lagkagen ned i skålen, så den fik en rund form.
Kager må gerne se flotte ud, men de skal også smage godt. Derfor lod jeg mig inspirere af den giftgrønne farve. Kagefyldet blev derfor limecreme (m. revet skræld og saft), markroner, bananer og mørk chokolade. Jeg holdt lidt af cremen tilbage, som skulle bruges til at “klistre” marcipanen fast på kagen senere. Cremen var hjemmelavet. Det tager lidt ekstra tid, men den smager også væsentlig bedre end pulvercremen. For at sikre at kagen ikke blev for sød, da den skulle betrækkes helt med marcipan, puttede jeg ingen sukker i cremen.
Øjnene er markroner, som er dækket med glasur efter samme opskrift som ved kage 1.

P1010540

Denne gang skulle der også laves kage til vuggestuen. Jeg lavede små citronmuffins, så de små poder ikke fik sukkerchok af store stykker kage. De er dyppet i grøn glasur og derefter pyntet med glasurøjne og mund.

20130321_184925

Reklamer
 

One Response to “Fødselsdagskage”

  1. Jane Says:

    Ååååårh, hvor ser det bare lækkert ud, og selv om du ikke har en kageblog (endnu) så gad jeg gerne sætte tænderne i samtlige ovenstående! Nam nam, siger jeg bare!

    Og rigtig go’ påske til dig og familien, skønne Karin! 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s