Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Selvportrætter – 10. klasse 4. maj 2014

20140407_205405Da jeg kom tilbage fra barsel i uge 7, var jeg så heldig at skulle undervise 10. klasse i k-fag. Vi er to lærere til 28 elever og besluttede derfor at dele dem i 2 hold og undervise i to forskellige emner. Hvilket previllegie kun at undervise 14 elever.

Inspirationen til selvportrætterne har jeg fundet i ét af byens cafeers logo: “Ib Rene, Cairo”. Når man studerer logoet nærmere, ser det lidt underligt ud, men som helhed fungerer det godt.

Jeg kan ikke lade være med at ærgre mig en lille smule på elevernes vejne, når de sløser med deres arbejde, hvilket der desværre var en del der gjorde. Alligevel må jeg erkende, at et sløset resultat også giver eleverne en erfaring med i bagagen, uden at jeg som lærer behøver at kommentere på slutresultatet. Deres reference er de klassekammerater, som ender ud med et godt resultat, fordi de har været omhyggelige fra begyndelsen. Dét taler for sig selv.

collage 1Arbejdsprocessen:

  1. Eleverne tog selvportrætter i forskellige lyssætninger.
  2. Billederne blev behandlet i gratisprogrammet pixlr.com, så de kun indeholdt 3 farver. Herefter blev grænserne mellem de forskellige farver tegnet op, så de var helt skarpe.
  3. Portrætterne blev projekteret op på store stykker karton.
  4. Vi fik en snak om, hvad det betyder, når et billede er monocromt. Det var valgfrit om portrættet skulle være monocromt, eller om der blev valgt en farveholdning (varme farver/kolde farver). Farvelægningen begyndte … og voldte nogle elever store problemer, hvis de ikke havde været præcise med optegningen.
  5. Eleverne valgte en fremtrædende baggrundsfarve.
  6. Færdig!

 

super

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s