Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Alfabetet – 1. klasse 18. oktober 2014

Filed under: billedkunst ideer til børn — TigerTernet @ 22:08
Tags: ,

Mine elever i 1. klasse har illustreret bogstaverne i alfabetet. Mit ønske var at give eleverne et større ejerskab over alfabetet. Så vidt det var muligt, fik de tildelt deres forbogstav eller forbogstavet i deres efternavn.
Herudover var målet, at eleverne skulle få en forståelse for afsender og modtagerforhold.

Inden de gik i gang, talte vi om fra hvilken afstand, bogstaver og billeder skulle aflæses. Vi talte også om vigtigheden af, at billedet illustrerede det tildelte bogstav tydeligt. Derfra nåede vi frem til, at eleverne kun skulle tegne det vigtigste (fylde hele feltet) og undlade små detaljerne.

Alle elever tegnede en skitse, hvorefter de fik udleveret akvarelpapir. Alt efter om eleverne havde en vokal eller en konsonant skulle de farve den nederste tredjedel hhv. rød eller blå. Inden eleverne fik udleveret papiret, havde jeg sat en blyantsstreg, så de kunne se, hvor stort et område de skulle farve. Herefter tegnede de direkte på akvarelpapiret med sort sprittusch og farvelagde med vandfarve. Hvis jeg skal lave forløbet med en klasse en anden gang, tror jeg, de får lov til at tegne med blyant først.

Da vi lige have afsluttet forløbet om æbler, var eleverne opmærksomme på, at én farve skulle være tør, inden den næste blev malet op til. Ellers kan de risikere at flyde sammen.

collage

Reklamer
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s