Tigerternet

Hvad hjertet er fyldt med, flyder bloggen over af

Farvelære – 1. klasse 16. februar 2017

img_3697Efter at eleverne havde øvet sig i at blande farver i farvecirklen – se her – skulle de bruge deres nye viden i denne opgave.

Elevere fik de til opgave at tegne en række cirkler på A3-papir efter runde ting. Cirklerne skulle flere steder lappe ind over hinanden. Nu skulle eleverne kun bruge farverne gul, cyan og magenta. Cirklerne skulle farvelægges, men overlapningerne skulle farvelægges med en blandingsfarve. Det var svært, og krævede koncentration. Til slut skulle baggrunden farvelægges med en valgfri farve – det måtte ikke være én af primærfarverne.

img_3748Elever bliver sjældent færdige på samme tid, så jeg havde planlagt en ekstraopgave, som de hurtige elever kunne påbegynde. Jeg havde tegnet en blomst, som skulle dekoreres i farvecirklens farver. Jeg havde skrevet, hvor der skulle være, gul, cyan og magenta og nu var det op til eleverne at få på farvejagt i dameblade ol. Jeg viste dem en riveteknik – lapperne måtte kun være på størrelse med en 5-krone.

Jeg var meget spændt på, om eleverne kunne skelne nuancerne, så blomsten rent faktisk ville komme til at ligene en farvecirkel. Denne bekymring blev gjort til skamme og eleverne var overraskende gode til at hjælpe hinanden. Urtepotten er også collage.

 

Skriv en kommentar